joi, 8 septembrie 2011

Baiț pentru frăgezit cărnuri grele - berbec/uț, oaie, batal etc!

La cererea expresă a colegei Gabriela uite și un baiț care te ajută să frăgezești mai ușor cărnurile grele. Să nu mai vorbim de miros.


Ingrediente (pentru un berbecuț de vreo 20kg)

1kg de ciuperci proaspete
2kg de roșii prunișoare
5 cepe mari frumoase aurii
4 cartofi dulci tăiați în patru
5 ardei capia roșii
5 ardei grași albi
3 căței de usturoi tăiați mare
1 baton de scorțișoară
1 legătură de rozmarin
1 legătură de salvie
50gr de piper aromat arăbesc
10 foi de dafin
2 linguri mari de sare mare
750 ml de suc de roșii dulce
750 ml de vin roșu sec
10gr ardei iute zdrobit

Mod de preparare

Legumele se taie în bucăți mari țărănești și se amestecă într-o oală/tuci/ceaun mai mare cu condimentele, sucul de roșii si vinul. Toată această amestecătură de legume și mirodenii se drege de zeamă cu apă rece până se acoperă complet preparatul. Se pun o greutate peste și se da la rece vreme de 1 noapte să capete miros și gust domnesc.
Apoi preparatul se dă la cuptor la foc potrivit să se coacă în liniște.

Poftă buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu