duminică, 4 septembrie 2011

Omleta cu vise!

De când mă ştiu sunt un fan declarat al mâncărurilor cu spirit. Să miroasă bine, să arate fantastic şi mai ales să îţi plimbe imaginaţia prin locuri neumblate. Dimineaţa e cel mai important moment al zilei. Dimineaţa vreau sa pot visa încă 10 minute si dacă visul meu este şi culinar totul este perfect. Aşadar o reteţă să zicem Omletă cu vise!


Ingrediente (pentru 2 persoane)

6 ouă mari de ţară (dacă se poate)
100gr bacon
100gr cârnat oltenesc subţire
100gr pastramă uscată de oaie
1 ardei capia roşu
1 ceapă albă mare
1 roşie prunişoară
50gr caşcaval ras
100gr iaurt
4 castraveciori murati (dulci nu săraţi)
sare, piper
50gr unt
50ml vin roşu dulce

Mod de preparare (se lucrează la 2 tigăi)

Se bat ouăle câte 3 bucăţi pentru fiecare omletă. Se potrivesc de sare şi piper. Se taie ceapa in două. Fiecare jumătate se toacă mărunt din cuţit. Se căleşte ceapa in 15gr de unt până devine uşor gălbuie. Se adaugă o porţie de ouă bine bătute si se lasă la foc mic.

În paralel se încinge a doua tigaie cu 20gr de unt. Se toacă mărunt din cuţit pastrama, baconul, carnatul şi se pun la tras in tigaie. Se sting cu jumătate de pahar de vin roşu dulce(50ml) şi se lasă la foc mic.

Se taie julliene ardeiul capia. Se decojeşte roşia şi se taie rondele subţiri.

Când este gata omleta se scoate pe farfurie. Pe jumătate se pun cârnatul, pastrama şi baconul (jumătate de porţie) şi se acoperă generos cu caşcaval ras. Apoi se pun ardeiul capia (jumătate) şi câteva felii de roşie. Totul se acoperă cu cealaltă jumatate de omletă rămasă liberă. Se serveşte cu 2 castraveciori muraţi lângă o ceaşcă de iaurt! (Cu ingredientele rămase se face a doua porţie)


Poftă bună!!!


P.S. O să revin şi cu poze pentru fiecare etapă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu